Polícia chytila troch mužov, ktorý lúpežne prepadli ženu pri popradskej stanici

08.08.2013 Poprad

Poprad 8. augusta (TASR) - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva voči trom mužom z obce Žehra, okres Spišská Nová Ves. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že muži vo veku 52, 27 a 19 rokov v utorok (6.8.) v skorých ranných hodinách lúpežne prepadli 18-ročnú mladú ženu.
"K prepadnutiu došlo na chodníku v blízkosti parku pri železničnej stanici v Poprade. Jeden z mužov ženu chytil oboma rukami zozadu, aby sa nemohla pohnúť, druhý muž jej z kabelky zobral peňaženku, v ktorej mala hotovosť 300 eur a 6000 českých korún a vzal aj doklady poškodenej i notebook," objasnila hovorkyňa. Tretí muž počas tohto útoku stál neďaleko a neustále pozoroval okolie.
Poškodená žena kričala a kopala, ale nepodarilo sa jej vytrhnúť zo zovretia útočníka, ktorý ju držal. "Všetci traja obvinení nakoniec utiekli smerom na autobusovú stanicu. Muži svojím konaním spôsobili poškodenej škodu v celkovej výške takmer 800 eur. Žena počas útoku neutrpela vážne zranenia," doplnila Migaľová.
Obvinených mužov zadržali už po dvoch hodinách príslušníci železničnej polície. Zlodejov umiestnili do cely policajného zaistenia, vyšetrovateľ spracoval návrh na ich väzobné stíhanie.
 

Vyberte región